Oldal kiválasztása

TESTHEVEDEREK PONTJAI. Vajon léteznek?

A testhevederek pontjaival kapcsolatosan sok a homályos folt. Sajnos a nem megfelelő tájékoztatás sokszor félreértéseket és egyben problémákat is okozhat.

Egyesek bekötési vagy megtartási pontokra, míg mások csatolási pontokra gondolnak a testhevederek pontjainak hallatán. Nincs egységes álláspont egyelőre ezekkel kapcsolatosan. Ezért azt ajánljuk, hogy a különböző pontok említése helyett az alábbi két szempontot vegyék figyelembe az ajánlatkérés vagy a beszerzés során.

Két szempont amire ügyeljen testheveder kiválasztása előtt

  1. Milyen munkavégzéshez szükséges a védőeszköz?
  2. Milyen szabványnak megfelelő védőeszköz beszerzésére van igény?

Munkánk során gyakran tapasztalunk egy komoly hiányosságot, ami szintén a nem megfelelő információk miatt következhet be és súlyos veszélyeket hordoz magában. Ennek megértéséhez azonban először tisztázni kell, mit értünk testhevederzet alatt.

Testhevederek mellső és hátsó bekötési ponttal

A testhevederzet egyik fő jellemzője, hogy minimum az EN361 szabvánnyal rendelkezik. Azok az eszközök, amelyek nem teljesítik ezt a szabványt, azok nem használhatóak zuhanásgátlásra. Vannak a piacon testhevedernek tűnő eszközök, amik arra szolgálnak, hogy egy kötéllel összekötve „pórázként” távol tartsák a munkavállalókat a veszélyzónáktól, viszont ezek az eszközök zuhanás megállítására nem használhatóak.

    Ne pontokban, hanem munkavégzésben gondolkodjunk!

    Ezért mi a GAZEK® munkavégzés szempontjából kategorizáltuk a zuhanásbiztonsági csomagjainkat. Itt meg megtekintheted az eszközöket: zuhanábiztonsági csomagok.

    Amennyiben egyedi munkavégzésre szeretnél védőeszközöket, így keress fel minket és garantáltan megtaláljuk a megfelelő zuhanásbiztonsági eszközt. A legjobb, hogy az időszakos felülvizsgálatok költségeit 5 évig átvállaljuk pécsváradi telephelyünkön. Így tudsz megfelelő leesés elleni egyéni védőeszközöket választani a munkádhoz és egyben spórolni.