Oldal kiválasztása

Ez történt velünk – 2024 I. félév

Szinte hihetetlen, de 2024 első fele már el is repült, itt a nyár a pihenés és feltöltődés időszaka. Éppen ezért gondoltuk, hogy összefoglaljuk Nektek, mi is történt velünk.

Ezek voltak az első félév történései!

 

Januárban és februárban még két alkalommal osztottuk meg tudásunkat egymással, folytatódott Akadémia sorozatunk, ahol a hónapok alatt egy szuper közösség alakult ki. Rengeteg értékes gondolattal és inspiráló pillanattal megfűszerezve.

Amikor az előző félévben még csak tervezés alatt volt az eseménysorozat, nem gondoltuk volna, hogy egy ennyire összetartó közösség növi ki magát. Örülünk, hogy Magyarországon vannak még ilyen elhivatott szakemberek, akik a folyamatos fejlődést választják, hogy napról-napra jobbak legyenek a szakmájukban. A megosztott tapasztalatok, gondolatok és vélemények olyan színvonalra emelték a sorozatot, amihez egy sima köszönjük nem elég.

Hálával tartozunk mindenkinek, aki valamilyen formában tett, azért, hogy megvalósuljon az elképzelésünk és segíti a további folyamatokat, hogy még több ember számára váljon világossá, hogy mennyire is fontos a biztonságos munkavégzés.

Februárban megállapodást kötöttünk a (Bayer Construct Zrt, KÉSZ Holdig Zrt, Market Építő Zrt. által alapított) Tudásépítő-Team ÁKK Nonprofit Zrt.-vel és vállaltuk, hogy oktatjuk a központban tanuló diákokat a magasban végzett munka veszélyeinek feltárására és a szabályos zuhanásbiztonsági eszközhasználatra.
A megállapodás értelmében évente több alkalommal a képzési rendbe illeszkedően kerülnek megtartásra az oktatások.
Így a jövő szakemberei még több készséget sajátíthatnak el, jobban felkészülhetnek és kiváló minőségű termékeket használhatnak a mindennapi munkájuk során.

Remélhetőleg a kezdeményezés más vállalatokat is inspirál majd hasonló támogatásokra és együttműködésekre a szakmai képzés területén.
További sikereket kívánunk!

Szintén februárban elindult „Csomagban jobban megéri” kampányunk, melynek keretein belül kedvezőbb áron vásárolhatod meg a munkavégzésed típusának megfelelő termékeket.

Nem kell többé felesleges időt eltöltened a különböző, sokszor nem is megfelelő termékek kiválasztásával. Csomagjainkban minden egy helyen van, amire szükséged van, így mostantól gyorsan és egyszerűen élvezheted a biztonságot.

Március 21-én részt vettünk első (de biztosan nem utolsó) Simonyi BEDC Hackathonunkon a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar szervezésében. Igazán érdekes projektekkel találkoztunk egy igazán érdekes témakörön belül.

Az első félév mozgalmas volt kollégánk Meiszterics Gábor számára. A Global Production Kft. szakmai rendezvényén 65 munkavédelmis kollégának tartott előadást, míg együttműködésünk keretein belül a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Környezetmérnöki Tanszékén tartott előadást az EHS szakmérnöki képzésben résztvevő hallgatóknak. Az óra alatt többek között szó volt a zuhanásbiztonsági jogszabályok alapjairól és az alapvető eszközismeretről, de a lezuhanásgátló rendszerek rejtelmeibe is bevezetésre kerültek a diákok.

Szintén együttműködésünk keretein belül a BME KJK Munkavédelmi Szakmérnök képzésén is tartott előadást „Zuhanásbiztonsági technológiák” témában.

Áprilisban kicsit kimozdult a GAZEK csapata és a húsvéti hosszúhétvége előtt egy napra lecseréltük az irodai hétköznapokat és bevettük Pécs városát.

A vérre menő Uno csata előtt egy nagyon finom reggelivel kezdtük a napot, amiről mindenki nagy bőszen készítette a képeket. Majd úgy döntöttünk, hogy a Tettye felé vesszük az irányt, ahol egy kis séta (és csúszdázás) után egy szuper kávéval zártuk a napot.

Úgy gondoljuk, hogy fontos néha ilyen napokat is tartani, mert erősíti a csapat összetartását, plusz pozitívan hat a munkahelyi légkörre is.

Májusban a Market Építő Zrt. által rendezett Munkabiztonsági napon vettünk részt. Programjaink között szerepelt testhevederfelvételi verseny, de a bátrak kipróbálhatták VR-szemüvegünket is, amivel a fellegekben járhattak. A nap során nagyon sok értékes impulzussal gazdagodtunk és nagyon örülünk, hogy ennyien kipróbáltátok magatokat.
Köszönjük a lehetőséget és köszönjük, hogy egy ilyen kiváló együttműködés részesei lehetünk.

A hónapban újra részt vettünk kedvenc egyetemi programunkon a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar szervezésében.
Az iExpo keretein belül évről-évre egyre több kiemelkedő hallgatói projektet ismerhetünk meg, amelyek minden alkalommal elvarázsolnak bennünket.

Gratulálunk minden résztvevőnek, örömmel tölt el minket, hogy támogathatjuk a jövő ötleteit.

Májusban elindult kuponakciónk, melynek keretein belül online rendelésed végösszegének ✨25%-át KEDVEZMÉNY✨ formájában beválthatod nálunk egy speciális OKTATÁSI LEHETŐSÉGRE. Az oktatás tárgya pedig nem más, mint a MAGASBAN VÉGZETT MUNKA biztonságos ALAPJAInak megismerése lesz, különös tekintettel a zuhanásbiztonságra.

A hónapban új termékcsaláddal bővült webshopunk. A Gazek Arbo® termékcsalád a veszélyes favágók és faápolók számára kínál biztonságos megoldást munkájuk elvégzéséhez.

Termékeink innovatív módon, személyre szabottan védik a légi favágók életét munkájuk során. Éppen ezért mindent megteszünk azért, hogy a termékek viselése ne csak életmentő, de praktikus és kényelmes is legyen.

 

Júniusban részt vettünk az Ergonom Munkavédelmi Szolgáltató Kft. „Fókuszban a munkavédelem és a tűzvédelem” elnevezésű rendezvényén.
A nap folyamán többek között kollégánk, Meiszterics Gábor zuhanásbiztonsági specialista tartott előadást, mely során a gazdasági kérdések és a fenntarthatóság került előtérbe a zuhanásbiztonság témakörén belül.

Később az igazán bátrak a GAZEK ®️ által nyújtott VR-élményt próbálhatták ki, majd egy zuhanásbiztonsági bemutató keretein belül, mobil oktató járművünk segítségével tartottunk gyakorlati, illetve szakmai bemutatót.

Ezeken kívül az első félév még tele volt rengeteg felülvizsgálattal, oktatással. Újra részt vettünk a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán a végzős hallgatók szakdolgozatvédésének meghallgatásán. Tartottunk egyetemi előadást, de segítettük szakdolgozók munkáját és mentoráltunk hallgatókat is.

 

Ezek lettek volna kicsit bővebben az első félév történesei, kíváncsian várjuk, hogy mit hoz az év második fele. 😊