Pollack Expo 2022: Bemutatkozik a GAZEK virtuális valóság

Pécsi Expo Center egy óriási rendezvénynek adott otthont február 24 és 25 között. A Pollack Expo rendezvénysorozat -amelyet a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatika kara szervezett- a vártnál is felülmúlta a látogatók elvárásait.

Több mint 100 kiállító között a GAZEK® többféle programmal és attrakcióval színesítette a rendezvény programjait. Nézzük is, hogy mik voltak ezek.

VR szimuláció a magasban

A PTE MIK BIM Skills LAB és a GAZEK® közös fejlesztésének eredménye egy olyan virtuális valóság létrejötte, amely szimulálja a magasban végzett munkát.

Aki kipróbálta, azon a véleményen volt, hogy veszélyes és biztonságérzetet adott, hogy testhevederben volt, ami egy zuhanásgátlóval felszerelt kötéllel csatlakozott egy vízszintesen kialakított mobil biztosítási ponthoz. A fejlesztő csapat nagyon oda tette magát a részletek kidolgozásában. A grafika, a hangeffektek és a forgatókönyv annyira élethű volt, hogy többen az első 3 lépés után már ki akartak szállni a „játékból”.

Képzeld el, hogy 16 emelet magasban vagy és ki kell menned egy pallóra, ami alatt állványrendszerek vannak. Egyszer csak azt látod, hogy összeomlik alattad az állványrendszer és te azon az egy pallón maradsz alattad pedig a nagy mélység. Közben fúj a szél neked meg egy esélyed van, hogy a pallón visszasétálj a biztonságot nyújtó épület szobájába, de mielőtt odaérnél a szél becsapja az ajtót te meg kint maradsz. Csak bízol abban, hogy a palló kitart, ha nem akkor a leesésvédelmi rendszer megvéd az esetleges zuhanástól.

Hamarosan a GAZEK® leesésvédelmi oktatásain találkozhatsz ezzel a technológiával, ami úgy nyújt veszélyérzetet, hogy közben biztonságban vagy.

Divatbemutató

A GAZEK® nem csak véd a leesés ellen, hanem remekül állt a PTE-MIK diákjain is. A rendezvény ideje alatt 3 felvonásban is bemutatták a diákok a GAZEK® leesésvédelmi egyéni védőeszközeit. Sétáltak, pördültek fordultak, felmásztak a Layher állványrendszereire. Sőt többször bejárták a Pollack Expo teljes kiállító tereit és a más kiállítók által kért szelfik sem maradtak el. Két próba után már önállóan fel tudták venni a GAZEK® testhevedereket és összekötni más zuhanásbiztonsági rendszerrel, hozzátéve helyesen és szakszerűen. Büszkék voltunk a diákokra!

Önmentés

A Profirent által biztosított személyemelőből történő önmentést gyakorolhatták a látogatók. 6 méter magasból kellett lementeniük magukat. Természetesen minden jelentkező előzetesen kapott egy gyorstalpalót miként, hogyan kell véghez vinnie az önmentés folyamatát.

A GAZEK® önmentő felszerelés használatát hamar elsajátították a jelentkezők nem beszélve arról, hogy mekkora látványt nyújtott a Pollack Expo Zsolnay termében.

A GAZEK® önmentő felszerelés használatát hamar elsajátították a jelentkezők nem beszélve arról, hogy mekkora látványt nyújtott a Pollack Expo Zsolnay termében.